Europromos is onderdeel van Zintuig.nl.- Relatiegeschenken groothandel en drukkerij. - E-mail: sales@zintuig.nl. Telefoon: 0031 35 6956000

10 miljoen extra omzet voor de supermarkten door troonswisseling

Extra omzet vanwege troonswisselingDe 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens hebben in de week voorafgaand aan de troonswisseling zeker niet stilgezeten, zij zijn volop de supermarkten ingegaan. De bijzondere Koninginnedag van dit jaar heeft ervoor gezorgd dat de supermarkten van Nederland 10 miljoen extra omzet hebben gedraaid. Dit blijkt uit de Oranje Food Monitor van GFK.

Top 5 verkochte Oranjeproducten

Uiteraard komt er uit het onderzoek ook een top 5 meest verkochte Oranjeproducten. Deze top 5 ziet er als volgt uit:

 

1. Mona Kroningstoetje

2. Campina Willem van Oranjevla

3. Alex-pepermunt (5 rollen)

4. Buys Koningszoenen

5. Page 24 rollen oranje wc-papier

 

Diverse kopers

Er is ook onderzoek gedaan naar de kopers van de producten. Uit het onderzoek is gebleken dat er in de Randstad de meeste Oranje producten werden verkocht. Uitgezonderd van de Randstad zijn de drie grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, daar lag de verkoop lager. Net zoals in Zeeland, daar lag de verkoop van Oranje producten ook een stuk lager dan in de rest van Nederland. Wat ook opvalt uit het onderzoek is dat het aandeel van gezinnen achter blijft in vergelijking met ouderen en jongeren.

 

Het is opvallend om te zien dat inspelen op een groot evenement kan zorgen voor 10 miljoen euro extra omzet. Inspelen kan door middel van het aanpassen van de verpakking, maar ook door middel van relatiegeschenken. Oranje relatiegeschenken zorgen ervoor dat de bedrijfsnaam wordt verbonden aan het evenement. Een evenement is een goede kans om uw bedrijfsnaam te promoten en uw merk te versterken!


Tags: troonswisseling
Geplaatst op: 13/05/2013 door: Reinier