Europromos is onderdeel van Zintuig.nl.- Relatiegeschenken groothandel en drukkerij. - E-mail: sales@zintuig.nl. Telefoon: 0031 35 6956000

Relatiegeschenken aftrekbaar (België): vaak tot 100%

Iets wat voor veel bedrijven en ondernemingen erg fijn is om te weten, zijn de mogelijkheden betreffende de fiscale aftrekbaarheid van relatiegeschenken. Het is dan ook een veel gestelde vraag aan Europromos. Om dit voor u op te helderen, hebben wij dit even voor u uitgezocht.

 

In principe zijn traditionele relatiegeschenken in de vorm van een heerlijke fles rode wijn, een mooi uurwerk, of een flesje parfum voor 50% fiscaal aftrekbaar. Wanneer het echter om bedrukte relatiegeschenken of promotiemateriaal gaat zijn ze vaak 100% aftrekbaar. Zolang het artikelen zijn die blijvend van de naam en/of logo van de schenkende onderneming zijn voorzien. Fiscaal gezien worden relatiegeschenken, indien bedrukt met bedrijfsnaam, dus gezien als reclameartikel.

 

Daarnaast kunnen bepaalde geschenken als kantoorartikelen worden ingeboekt en zijn dos volledig fiscaal aftrekbaar. Voorbeeld hiervan bedrukte pennen, notitieblokken, rekenmachines. Ook bedrijfskledij bedrukt met uw reclame of logo komt in aanmerking voor fiscale aftrek.

 

BTW is in de meeste gevallen niet aftrekbaar. Maar uitzonderlijk bij een geringe totale waarde aan relatiegeschenken, van maximaal € 50,00 exclusief BTW, staat de administratie dit wel toe. Hieronder een overzichtelijke tabel m.b.t. de aftrekbaarheid.

 

 

 

 

Traditionele relatiegeschenken

(Fles wijn, doos chocolade, parfum)

Bedrukt promotie materiaal

(Pennen, USB sticks, aanstekers, agenda's)

Kantoorbenodigdheden en artikelen

(Pennen, notitieblokken, rekenmachines)

 

Fiscaal aftrekbaar

 

 

50% aftrekbaar

 

 

100% aftrekbaar

 

100% aftrekbaar

 

BTW aftrekbaar

< 50 euro – BTW: 100% aftrekbaar

> 50 euro – BTW niet aftrekbaar

< 50 euro – BTW: 100% aftrekbaar

> 50 euro – BTW niet aftrekbaar

 

BTW: 100% aftrekbaar

 

 


Tags: Relatiegeschenken aftrekbaar
Geplaatst op: 11/07/2012 door: Guus Vonk