Europromos is onderdeel van Zintuig.nl.- Relatiegeschenken groothandel en drukkerij. - E-mail: sales@zintuig.nl. Telefoon: 0031 35 6956000

Hoe werkt tampondruk in de relatiegeschenkenbranche?

In de relatiegeschenkenbranche is het mogelijk om voor verschillende druktechnieken te kiezen. Zo bestaat er naast tampondruk ook zeefdruk, transferdruk, doming, borduren en nog veel meer. Tampondruk is de meest populaire druktechniek in de branche. In dit artikel wordt uitgelegd wat tampondruk inhoudt en vindt u onderaan het artikel een interessant filmpje.

Hoe verloopt het proces?

Bij tampondruk is het mogelijk om bijna elk materiaal te bedrukken. Het ontwerp van een logo vindt plaats in een grafische studio. Vervolgens wordt het ontwerp aangebracht op een metalen plaatje. Onderaan de metalen pen ligt de tampon. Hier zal het relatiegeschenk op rusten. Op het filmpje heeft de tampon een rose kleur. Een tampondruk kan vaak in meerdere kleuren. Tampondruk is erg arbeidsintensief. Veelal kunststofartikelen worden bedrukt door middel van de tampondruk, denk aan pennen. Illustraties zeggen meer dan duizend woorden. Daarom verzoeken we u vriendelijk om onderstaand filmpje te kijken, het filmpje duurt niet langer dan 32 seconden.

 

 


Tags: tampondruk druktechniek
Geplaatst op: 26/10/2012 door: Bas