Europromos is onderdeel van Zintuig.nl.- Relatiegeschenken groothandel en drukkerij. - E-mail: sales@zintuig.nl. Telefoon: 0031 35 6956000

Kiezen Belgen voor Nederlandse of Belgische webshops?

e-commerce in BelgieVoor Nederlandse webshops is het vrij ‘normaal’ om ook over de grens te leveren. Belgische webshops opereren veel minder over de grens en focussen zich voornamelijk op de Belgische bevolking. Europromos heeft een enquête gehouden onder de huidige klanten. Uit het onderzoek zijn een aantal interessante conclusies te trekken. Kiezen Belgen voor Nederlandse of Belgische webshops?

Waarom Nederland?

Op de vraag waarom Belgen vooral bij Nederlandse webshops bestellen, is het antwoord nagenoeg eenduidig. “Het aanbod in België is onvoldoende.” Dit verklaart meteen waarom er Nederlandse webwinkels steeds vaker kiezen voor een Belgische avontuur. Wat dat betreft loopt de Nederlandse e-commercebranche zowel aan de aanbieders- maar ook aan de vraagkant een stapje voor op zijn Belgische buurman.

 

Dus bij gebrek aan beter…

Bij gebrek aan beter gaan de Belgen toch maar over de grens. Dit betekent dat er ontzettend veel kansen liggen voor Belgische ondernemers. Niet alleen scoort een .be website beter dan een .nl website in de Belgische zoekmachine, maar uit de enquete is ook gebleken dat er liever zaken wordt gedaan met een Belgisch bedrijf dan een Nederlands bedrijf. Betekent niet dat dit een ‘must have’ is, maar als de consument toch mag kiezen, dan liever voor een Belgische webshop!


Tags: webshops
Geplaatst op: 19/11/2012 door: Bas